Holky to chtěj taky / Mädchen, Mädchen (2001/90/Německo/Komedie) 37% -Originál DVD-

09.11.2022 03:24
JEDNOU VĚTOU
„Komedie o tom, jak TO vidí holky.“

OBSAH
"Zažila jsem konečně ten pravý orgasmus?" Podobnou otázku si časem položí každá dívka s určitou mírou podezřele nejednoznačných praktických zkušeností v oblasti sexu. Tři nejlepší kamarádky Ingen, Victoria a Lena jsou sice sexy a navíc chytré, ale snad díky Amorově škodolibosti jsou právě jejich milostné zážitky naplněny spíše než spalující vášní veselými historkami s předčasnou pointou. Ne, že by nápadníků bylo málo, ale umění milovat v středoškolských osnovách nenajdete. V takovou chvíli může vzít frustrovaná dívka do vlastních rukou nejrůznější pomůcky, nebo svůj osud. Podnikavé přítelkyně se pustí do hledání ztraceného orgasmu s pružností osmnáctiletých a důkladnou teoretickou přípravu testují v praxi. Zatímco Ingen jde na věc s přesností téměř vědeckou, Victoria vidí cíl v kvalitě zrozené z kvantity a Lena romanticky věří, že první velký orgasmus ji přinese první velká láska. Přes nečekaná dobrodružství a řadu komických úskalí dospěje hledání ztraceného orgasmu u všech tří kamarádek k překvapivě působivému vyvrcholení.(oficiální text distributora)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Němci by rádoby kůl německou komedii na Americký způsob prciček, ale z trochu jiného hlediska, trochu drzejší formou a s trochu trapnějšíma scénama, než by dokázali vymyslet samotní Američani, jen aby si dokázali, že jsou Němci zábavnější a kontroverznější. Tak nějak mi to příjde, ale jestli je to tak nebo ne, to netušim, tak to cítím, a ani bych se nedivil, kdyby to tak nefungovalo. Ono to zase na druhou stranu je úspěšné, teda tím způsobem že to lidi znají, tím jaké to je, už o něco méně. Ale je vidět jak úspěšné to je u nás, v takovém Německu to trhalo rekordy. Pak nebyl problém vytvořit další dvě pokračování, které se měli teda ještě co chlubit s hodnocením víc jak tento první díl. Každopádně je to neskutečná úchylárna. Ale co by taky naše německé přátele nenapadlo, žejo? (Malarkey) 1*

Na ja, Deutsch Zwiboch - jen o něco kleine tupější, než byl můj pesimistický předpoklad. Zatímco u amerických komedií podobného ražení je alfou a omegou zasunutí pohlavního údu do čehokoliv o teplotě kolem 36,8°C, tak soudruzi z NSR se na to v rámci vymýcení povrchnosti podívali z dívčího úhlu a zaměřili se především na ten koitus (občas) doprovázející elektrizující pocit, co by slavný cyklistický závod po dlažebních kostkách Paříž - Roubaix proměnil v nekončící nirvánu slasti.. Jen tak mimochodem, mou drahou polovičku jsem požádal, aby mi to vždycky okamžitě oznámila, když bude mít při sexu orgasmus a ona je, představte si, natolik ohleduplná, že řekla ne, protože mi nechce pořád volat do práce.. (Gilmour93) 3*

Tehdy to muselo přijít a nejen ze Spojených států. Vlnu, kterou vyvolal úspěch Prciček a jeho prvních sexuálních pokusů i omylů, chtěli chytnout také v Německu. Orgasmus by chtěla každá, každá má trochu odlišnou metodiku. Panny totiž nejsou, ale tahle oblast je jim zatím zapovězená. Němci to stejně jako bratři Weitzové dokázali s vtipem a patřičným nadhledem, nejsou zbytečně vulgární, pochopitelně nemůžeme očekávat nějaký seriózní pohled na dané téma. Smyslem je pobavit, možná i dojmout. (castor) 3*

VELKÁ RECENZE
vydrž... už budu!
"Zažila jsem konečně ten pravý orgasmus?" Podobnou otázku si časem položí každá dívka s určitou mírou podezřele nejednoznačných praktických zkušeností v oblasti sexu. Tři nejlepší kamarádky Ingen, Victoria a Lena jsou sice sexy a navíc chytré, ale snad díky Amorově škodolibosti jsou právě jejich milostné zážitky naplněny spíše než spalující vášní veselými historkami s předčasnou pointou. Ne, že by nápadníků bylo málo, ale umění milovat v středoškolských osnovách nenajdete. V takovou chvíli může vzít frustrovaná dívka do vlastních rukou nejrůznější pomůcky, nebo ... svůj osud.
Podnikavé přítelkyně se pustí do hledání ztraceného orgasmu s pružností osmnáctiletých a důkladnou teoretickou přípravu testují v praxi. Zatímco Ingen jde na věc s přesností téměř vědeckou, Victoria vidí cíl v kvalitě zrozené z kvantity a Lena romanticky věří, že první velký orgasmus jí přinese první velká láska. Přes nečekaná dobrodružství a řadu komických úskalí dospěje hledání ztraceného orgasmu u všech tří kamarádek k překvapivě působivému vyvrcholení.
Středoškolačka Inken dostane k osmnáctým narozeninám spoustu dárků, je mezi nimi také kazeta o ženách a jejich orgasmech. Pustí si ji s kamarádkami, zkušenou Vicky a nesmělou Lenou a uvědomí si, že ještě nikdy podobný pocit nezažily. Rozhodnou se to napravit a ještě téhož večera na večírku u kamarádky Julie, kde bez meškaní přejdou od slov k činům. Inken se nechá odvést do ložnice svým samolibým přítelem Timem, tomu se však přes veškeré chvástání nepodaří dívku vzrušit. Vicky se sice v kuchyni vrhne na jednoho mladíka, shodí však lampu a dostane ránu elektrickým proudem.
Leny se líbí hvězda školní rockové kapely Nick, toho se však zmocní vyzývavá frajerka Chayenne a ona sama se navíc před ostatními zesměšní, když si z ní vystřelí mladík přezdívaný Lebka. Ani jejich další snažení nepřináší kýžené výsledky, spíše naopak. A pak Inken nečekaně zažije svůj první orgasmus při jízdě na kole. Dívky se začnou zabývat otázkou dosažení orgasmu téměř vědecky, jejich pokusy však nepřináší kýžený výsledek. Nevyjde ani náročný cyklistický výlet, ani schůzka, kterou si Vicky a Inken domluvily přes internet. Jejich vytrvalé pátrání po orgasmu navíc začíná poněkud komplikovat jejich vztahy s kluky, kteří se je pokoušejí získat. A tak se nakonec otrávené dívky rozhodnou, že už nikoho nechtějí a obejdou se v životě i bez orgasmu.
Přesto se nakonec dohodnou, že si ještě společně vyrazí na velký mejdan. A možná právě proto, že přestaly hledat, začnou postupně nacházet. Nejen orgasmus, ale také poznání, že nad každý, byť technický dokonalý orgasmus, je mnohem lepší láska.

DABING
1.DABING (kino, DVD)
V českém znění: Eliška Pohorská – Diana Amft (Inken), Tereza Chudobová – Felicitas Woll (Victoria), Jitka Ježková - Karoline Herfurth (Lena), Jan Dolanský - Andreas Christ (Nick), Kryštof Hádek - Max Riemelt (Flin), Petr Burian - Florian Lukas (trenér Carsten), Pavel Vondra - Henning Baum (trenér Chris) / Dennis Gansel (pošťák), Jana Páleníčková - Arzu Bazman (Cheyenne), Zbyšek Pantůček - Germain Wagner (Gero + titulky), Valérie Zawadská - Ulrike Kriener (Ingrid), Filip Švarc - Max Richter (Lebka), Jan Kalous - Frederic Welter (Tim), Vanda Hybnerová - Alexandra Schiffer (Julia), Viola Zinková - Elisabeth Scherer (babička), Jana Mařasová - Anke Schwiekowski (Kristine), Jan Maxián, Helena Němcová, Filip Jančík, Luděk Čtvrtlík, Alexandra Tomanová, Hynek Votoček, Jakub Zdeněk
Překlad: Vítězslav Čížek
Dialogy: Magda Landsmannová
Produkce: Evelyna Vrbová
Zvuk: Jiří Moudrý
Mix zvuku: Pavel Rejholec - Cinemasound
Režie: Alice Hurychová
Vyrobila: LS Productions dabing 2002

2 DABING (Nova)
V českém znění: Terezie Taberyová - Diana Amft (Inken), Tereza Chudobová - Felicitas Woll (Victoria), Jitka Ježková - Karoline Herfurth (Lena), Radek Škvor - Andreas Christ (Nick), Kryštof Hádek - Max Riemelt (Flin), Oldřich Hajlich - Martin Reinhold (Dirk - JOY), Svatopluk Schuller - Florian Lukas (trenér Carsten), Jan Maxián - Henning Baum (trenér Chris), Martina Kechnerová - Arzu Bazman (Cheyenne), Libor Terš - Germain Wagner (otec Inken), Dagmar Čárová - Ulrike Kriener (matka Victorie), Jan Batěk - Max Richter (Lebka), Vojtěch Hájek - Frederic Welter (Tim), Klára Oltová - Alexandra Schiffer (Julie), Hana Talpová - Elisabeth Scherer (babička Leny), Jitka Moučková - Anke Schwiekowski (Kristine), Radek Hoppe, Jiří Krejčí, Viktor Dvořák, a další.
Překlad: Vítězslav Čížek
Zvuk: Eliška Bejčková
Produkce: Martin Odehnal, Hana Haladová
Dialogy a režie českého znění: Alice Hurychová
Vyrobilo: pro CET 21 spol. s r.o. Barrandov studio, Dabing, 2014

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: 3.10.2002
Premiéra Německo: 29.3.2001
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: 1.2.2003 (VHS) Maxic Box
Poprvé na DVD: 3.3.2003 Magic Box
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)

Tržby v ČR - Kč 19 626 564
Návštěvnost v ČR 229 475
 
Tvůrci a herci
Dennis Gansel (Režie), Thomas Augsberger (Produkce),  Matthias Emcke (Produkce), Tina Fauvet (Produkce), Viola Jäger (Produkce), Martin Moszkowicz(Produkce), Molly von Fürstenberg (Produkce), Martin Probst (Hudba), Axel Sand (Kamera), Anne Christine Loewer (Střih), Nessie Nesslauer (Casting), Ingrid Henn (Scénografie), Natascha Curtius-Noss (Kostýmy), Frank Heidbrink (Zvuk), Martine Flener (Masky), Mechthild Schmitt (Masky), Christian Zübert (Scénář), Diana Amft (Herec), Karoline Herfurth (Herec), Felicitas Woll (Herec), Max Riemelt (Herec), Florian Lukas (Herec), Josephine Jacob (Herec), Dennis Gansel (Herec), Martin Reinhold (Herec), Max Richter (Herec), Alexandra Schiffer (Herec), Henning Baum (Herec), Ulrike Kriener (Herec), Thorsten Feller (Herec), Barbara Bauer (Herec), Arzu Bazman (Herec), Butz Ulrich Buse (Herec), Germain Wagner (Herec), Thomas Feist (Herec), Anke Schwiekowski (Herec), Andreas Christ (Herec), Maximilian Cress (Herec), Elisabeth Scherer (Herec), Frederic Welter (Herec), Alexander Wagner (Herec)
 
2001/90/Německo/Komedie
 
Zajímavost k filmu
- Film je již pátou spoluprací režiséra Dennise Gansela a herce Maxe Riemelta. Poprvé se sešli ve filmu Mädchen, Mädchen (2001).
- Hlavní postava, kterou ve filmu ztvárnila Karoline Herfurth, se jmenuje Lena. Stejné jméno měla i postava, kterou si zahrála Herfurth v německé komedii Holky to chtěj taky (2001) a v jejím pokračovaní Holky to chtěj taky 2 (2004).
 
Odkazy