Equinox - den zúčtování / Equinox (1992/110/USA/USA, Kanada) 42% -Originál DVD-

04.11.2022 04:04
JEDNOU VĚTOU
„Dva bratři, jeden dítě ulice, mafián, druhý plachý samotář...dva osudy, jedno osudové setkání…"

OBSAH
Nesmělý automechanik Henry Petosa se při přestřelce mafiánů v restauraci, náhodně setkává se svým bratrem - dvojčetem, o kterém až dosud neměl tušení. Byli odděleni po narození a nikdy se nepotkali. Zatímco z Freddyho, který výrůstal obklopen zlem a násilím, je gangster, nájemný vrah a šofér místního šéfa podsvětí, je Henry, adoptovaný váženou rodinou, plachý a samotářský člověk, který má problémy při komunikaci s lidmi, s opačným pohlavím pak obzvlášť. Dva životy se náhle propojí v jedné osudové vteřině... Dvojroli v napínavém a mistrovsky propracovaném dramatu ztvárnil herec Matthew Modine. S touto reklamní formulací poněkud kontrastují zahraniční recenze, které hovoří o promarněné šanci, otřesných dialozích a zmateném scénáři, u něhož to občas vypadá, že se původně mělo jednat o satiru, ale na poslední chvíli si to někdo rozmyslel. Těžko říct, domácí názory (zatím?) neexistují.(oficiální text distributora)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
No teda nevím, tenhle film je šíleně zmatenej na to aby byl zajímavej. Nevím co mě více zklamalo, jestli to že film byl prostě špatnej nebo herecký výkony. Nečekal jsem že Boylová nebo Ward mě takhle zklame. Ale tak dál. O filmu jsem nikdy neslyšel, takže jsem nic neslyšel, po přečtení o čem že to ten film vlastně je svitla troška naděje. Ale bohužel nevím přesně co to mělo být. Bohužel. (Campbell) 2*

Tohle zmatené dílo mi připadá, jako by ho psali 2 scenáristé, pak se jejich texty trochu poztrácely a trochu promíchaly a dostal to do ruky neschopný režisér. Což vůbec neodpovídá skutečnosti, že se jedná o autorský film. Jedna hvězdička jen za mou oblíbenou Marisu Tomei. 20%. (Profík) 1*

- () *

VELKÁ RECENZE
-

DABING
-

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST    
Premiéra ČR: -
Premiéra USA: 11.6.1993
Premiéra Kanada: 18.9.1992 (Toronto International Film Festival)
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: -
Poprvé na DVD: 8.2.2010 North Video
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)

Náklady (Rozpočet) - CAD 6 750 000
 
Tvůrci a herci
Alan Rudolph (Režie), David Blocker (Produkce), Terphe Rypdal (Hudba), Elliot Davis (Kamera), Michael Ruscio (Střih), Pam Dixon (Casting), Steven Legler (Scénografie), Sharen Davis (Kostýmy), John Nutt (Zvuk), Mark Berger (Zvuk), Leslie Shatz (Zvuk), Kathryn Bihr (Masky), Alan Rudolph (Scénář), Matthew Modine (Herec), Lara Flynn Boyle (Herec), Fred Ward (Herec), Tyra Ferrell (Herec), Marisa Tomei (Herec), Kevin J. O'Connor (Herec), Tate Donovan (Herec), Lori Singer (Herec), M. Emmet Walsh (Herec), Gailard Sartain (Herec), Angel Aviles (Herec), Tony Genaro (Herec), Les Podewell (Herec), Dirk Blocker (Herec), Jack Walsh (Herec), John Sargent (Herec), Robert Gould (Herec), Pancho Demmings (Herec), Carlos Sanz (Herec)
 
1992/110/USA/USA, Kanada
 
Zajímavost k filmu
- Natáčení filmu probíhalo ve městě Minnesota v lokalitách Chanhassen, Minneapolis City Hall, 801 Nicollet Mall, Minneapolis. Dále ve městech Moab a Saint Paul a to od 28.9.1991 - 11.11.1991.
 
Odkazy