Dracula III: Odkaz / Dracula III: Legacy (2005/87/USA/Horor) 37%

03.11.2022 20:12
JEDNOU VĚTOU
„Cesta otce Uffiziho a jeho pomocníka za záchranou dívky Elizabeth a boj s hrabětem."

OBSAH
V blízské budoucnosti. Otec Uffizi (Jason Scott Lee) a jeho pomocník Luke (Jason London) cestují do vzdáleného, válkou zničeného Rumunska, aby zachránili dívku Elizabeth a skončili s hrabětem Draculou (Rutger Hauer) jednou provždy. Během cesty narazí na televizního reportéra a armádu vesničanů snažících se potírat vzrůstající počet upírů, kteří sužují jejich zemi. (SPI Film)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Po prvním dílu jsem viděl třetí ( z toho vyplývá, že druhý jsem zatím neviděl ) a úpadek kvality je vcelku razantní. Musím upozornit, že jsem film viděl v nepříliš povedeném českém dabingu, kde mě hláškovaní Jasona Londona neskutečně iritovalo a ani „blade“ Jason Scott Lee mě příliš nezaujal. Ve filmu je až moc dementních situací a naopak málo alespoň průměrných…Samotný Dracula je potom nemastný-neslaný. Nicméně druhému dílu dám ještě určitě šanci. 3/10. Pořadí: Dracula 2000, Dracula III: Odkaz, Dracula II: Vzkříšení. (Pumiiix) 2*

Z celé Lussierovi trilogie nejlevnější a nejhůře zahraný film. Proč mu teda dávám ze všech dílů největší hodnocení? Právě pro svoji nechtěnou zábavnost. Chudáci rumuni. takhle jsem vlastně rád že se většina nízkorozpočtových hororů točí u nich a už né v česku. Prootže to jak zde byli prezentováni! No Dracula III je tak špatný až je důstojným nástupcem Howling III natáčeného v Československu. Vůbec s touto vlkodlačí kuriozitou má hodně společného. (Ruut) 3*

V Rumunsku se přemnožili upíři a páchaj tam neplechu. A tak se tam musí přihnat Jason Scott Lee s jedním z nejpříšernějších side-kicků v historii a začít to tam čistit. Než se propracuje k Rutgerovi, zažije všelijaká dobrodružství, která jsem spolehlivě zapomněl ještě dřív než skončila a to samé se dá říct o závěrečné bitvě s Draculou. Ještě horší než předešlé dva díly. 15% (Morholt) 2*

VELKÁ RECENZE
Patrick Lussier přichází do třetice se svým Draculou, leč ani tentokrát se diváci nedočkají příliš záživné podívané. Už první Dracula 2000 byl dosti průměrnou podívanou, která se ovšem velké oblíbenosti u diváků nikdy nedočkala a dvojka byla podprůměrným céčkem balancujícím na hranici odpadu. Trojka byla sice o trošku lepší, ale ani v tomto případě se k průměru ani nepřiblížíme. Příběh začíná přesně tam, kde skončil ten předchozí, naštěstí je ovšem zápletka poněkud akčnější než tomu bylo minule.
Přibude soubojů, přestřelek, výbuchů, zvýší se i počet mrtvých a několik docela zajímavých protivníků, takže se mi u toho tentokrát nechtělo zas až tolik spát jako tomu bylo u dvojky. Takový upír na chůdách patřil k tomu nejlepšímu, co nám zde bylo nabídnuto. Což samozřejmě znamenalo, že i samotná atmosféra byla o pověstný fous lepší, ale ne zas o moc. Hodně scén se odehrávalo ve tmě a kamera a střih neodváděli zrovna nejlepší práci, takže občas byl děj poněkud chaotický a nepřehledný – což mělo samozřejmě především odpoutat pozornost od všech těch nedostatků.
Lussier se to pokusil oproti předchozím dílům okořenit i trochou té nahoty, však v Rumunsku viditelně našel dostatek dívek, které za nějakou tu zlatku odhalily své přednosti, nicméně ani to tomu nějak výrazněji nepomohlo.  Odkaz tak ničím nepřekvapil a tuto sérii ničím extra nevylepšil. V mých očích je to stejně jako dvojka podprůměrná záležitost, i když o trošku lepší. (SOLOM.)

DABING
-

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: -
Premiéra USA: 12.7.2005
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: -
Poprvé na DVD: 9.1.2006 SPI Film
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)
 
Náklady (Rozpočet) - $ 3 200 000
 
FILMY V SÉRII
Dracula gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/drakula-dracula/
Horor / Romantický, USA, 1992
Režie: Francis Ford Coppola, Hrají: Gary Oldman, Winona Ryder

Drákula: Neznámá legenda gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/a0-0104/
Fantasy / Drama, USA / Japonsko, 2014
Režie: Gary Shore, Hrají: Luke Evans, Dominic Cooper

FILMY V SÉRII /Patrick Lussier/
Dracula 2000 gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/dracula-2000-dracula-2000/
USA, Horor / Thriller, 2000
Režie: Patrick Lussier, Hrají: Jonny Lee Miller, Justine Waddell

Dracula II: Vzkříšení (Originál) gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/dracula-2-vzkriseni-video-film-dracula-ii-ascension-2003-81-usa-horor-35/
USA, Horor, 2003
Režie: Patrick Lussier, Hrají: Brande Roderick, Jason London

Dracula III: Odkaz gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/01-original-dvd1/
USA, Horor, 2005
Režie: Patrick Lussier, Hrají: Jason Scott Lee, Jason London

SERIÁLY V SÉRII
Drákula (seriál) gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/02-original-dvd2/
USA, Drama / Horor, 2013
Režie: Andy Goddard, Steve Shill, Hrají: Jonathan Rhys Meyers, Ben Miles
 
Tvůrci a herci
Patrick Lussier (Režie), W.K. Border (Produkce), Joel Soisson (Produkce), Kevin Kliesch (Hudba), Ceiri Torjussen (Hudba), Douglas Milsome (Kamera), Lisa Mozden (Střih), Sam Chandley (Casting), Carrie Hilton (Casting), Christian Niculescu (Scénografie), Oana Păunescu (Kostýmy), Todd Beckett (Zvuk), Daniela Busoiu (Masky), Joel Soisson (Scénář), Jason Scott Lee (Herec), Jason London (Herec), Roy Scheider (Herec), Gary J. Tunnicliffe (Herec), Gavril Patru (Herec), Rutger Hauer (Herec), Valentin Popescu (Herec), Serban Celea (Herec), Ilinca Goia (Herec), Claudiu Bleont (Herec), Nicodim Ungureanu (Herec), Ion Andrei Ionescu (Herec), Diane Neal (Herec), Stephen Billington (Herec)
 
2005/87/USA/Horor
 
Zajímavost k filmu
- Natáčení filmu probíhalo v Rumunsku v lokalitách Transylvánie, Rasnov, Sibiu, Sighisoara, Zarnesti a Bukurešť od října do prosince 2001.
 
Odkazy